Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، مریم اردبیلی مادر 5 فرزند، پزشک، دکترای رشته آینده‌پژوهی و کارشناس مسائل زنان و خانواده است. وی در گفت‌وگویی به تبیین خرافه‌هایی که در فرهنگ ما در سال‌های اخیر در خصوص فرزندآوری وارد شده است، پرداخت و  این باورهای نادرست را دلیلی برای کاهش فرزندآوری و در نتیجه سقوط نرخ جمعیت دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* تحصیلاتم باید تمام شود تا ازدواج کنم و بچه‌دار شوم

بسیاری از افراد، ازدواج و فرزندآوری را به بعد از تکمیل تحصیلات دانشگاهی‌شان به تعویق انداخته‌اند، که این اقدام اشتباه است، چون نشانگر این است که افراد به صورت تک بعدی به برهه‌های زندگی می‌اندیشند، در حالیکه برای چشیدن طعم خوشبختی باید زندگی به روال طبیعی خود جریان داشته باشد و انسان بالغی که امکان ازدواج برایش فراهم است؛ نباید به این دلیل که می‌خواهد تحصیلاتش به ثمر برسد، ازدواجش را به آینده موکول کند.

مرحله بعدی این خرافه‌ها این است که اطلاعاتی به عنوان علم روانشناسی به خورد زوجین داده می‌شود و به آنها توصیه‌ می‌شود، که با گذشت  ۲ ـ۳ سال از ازدواجشان برای فرزند‌دار شدن اقدام کنند. در حالیکه عمده طلاق‌ها در بازه بی‌فرزندی اتفاق می‌افتد و  این‌بازه  باعث ثبات زندگی نمی‌شود.

وقتی کف اعتماد میان زوجین وجود داشته باشد، آنها باید با سرعت وارد پروژه ‌های حقیقی زندگی مشترکشان، ‌مثل واقعیت فرزندآوری شوند.  تبدیل شدن دو زوج جوان به مادر و پدر واقعی باعث می‌شود،  آنها با سرعت بیشتری در زندگی مشترکشان به ثبات برسند، در واقع فرزندآوری باعث می‌شود زوجین به صورت مسؤولانه زندگی‌کنند و شخصیت‌شان نپخته و آرمانی و رویاپرداز باقی نماند.البته این روند به کسانی که مشکلاتی جدی مثل اختلالات روانی شدید یا اعتیاد دارند توصیه نمی‌شود.

*فاصله  ۳ـ۴ سال میان تولد فرزندان وحی منزل نیست

علم پزشکی ثابت نکرده است که  فاصله بین ۳ـ۴ سال حتما برای مادر و فرزند خوب است. حتی بسیاری از شواهد علیه این مسأله است.

اگر ذخائر بدن مادر از لحاظ آهن و کلسیم تأمین باشد و به لحاظ فیزیکی و روحی توان فرزندآوری را داشته باشد، برای اقدام به فرزندآوری کفایت می‌کند.

اگر این خرافه که نبود فاصله میان فرزندان خلاف اصول سلامت است، بیان نشود، بسیاری از زنان شاغل ما ترجیح می‌دهند که ۲ یا ۳ فرزند مورد نظر را پشت سر هم به دنیا بیاورند و در مقطعی که از اشتغال و تحصیلاتشان فاصله گرفتند پرورش فرزندآوری بپردازند و سپس با فراغت بیشتری به عرصه اجتماعی بازگردند.

*بزرگترین خرافه بارداری: فرزندآوری بالای ۳۵ سال بهره هوشی فرزند را کم می‌کند

تصور کنید دختری تا سن ۲۶ سالگی به تکمیل تحصیلات خود بپردازد و بلافاصله ازدواج کند و بازهم ۳ـ۴ سال صبر کند و منتظر بماند تا ببیند وضعیت زندگی مشترکش چگونه پیش می‌رود، در این شرایط این خانم به مرز سن ۳۰ سالگی رسیده است و تازه اقدام به فرزندآوری می‌کند.

اگر قرار باشد این زن ۳۰ ساله برای فرزندآوری بعدی ۳ـ۴ سال صبر کند و میان فرزندانش فاصله بیاندازد با این شرایط اگر خیلی هم درباره فرزندآوری جدی باشد در ۳۵ سالگی دومین  فرزندش را به دنیا  می‌آورد، بعد از این سن پزشک به او می‌گوید اگر بالاتر ۳۵ سالگی بچه‌دار شود، بهره هوشی فرزندش پایین خواهد آمد و این بزرگترین خرافه در فرزندآوری است.

این دروغ بزرگ در جامعه‌ای در حال ترویج است که تست‌های غربالگری رایج است، ضمن اینکه سن باروری زنان در همه جای دنیا و در آمارهای جهانی ۱۵ـ ۴۵ سال برآورد شده است، اگر بخواهیم بر روی این سن هم با اغماض نگاه کنیم بازه ۲۰ـ۴۰ سال را برای فرزندآوری مناسب بدانیم و در این بازه ۲۰ ساله اگر کسی بخواهد برنامه‌ریزی کند، می‌تواند ۴ـ ۵ فرزند داشته باشد ولی وقتی زوجین در بازه ۳۱ ـ ۳۵ سالگی متوقف می‌شوند پیش از یک یا دو فرزند نمی‌توانند به دنیا بیاورند.

این خرافه باعث شده که سن فرزندآوری در جامعه ما کوچک شود، در حالی که انجمن زنان و زایمان امریکا یکراهنمای بالینی (گاید لاین) مجزا برای زنان چهل‌سال به بالا تهیه کرده و به ایمن زنان در زمانی که اقدام به فرزندآوری می‌کنند، توصیه‌های متفاوتی ارائه می‌کند اما هیچ وقت زنی که درخواست فرزندآوری در این سنین را دارد از فرزندآوری منع نمی‌کند بلکه می‌گوید شانس فرزندآوری شما از یک دختر ۲۰ ساله کمتر است ولی امکان فرزندآوری را دارید و ما هم برای فرزندآوری به شما کمک می‌کنیم.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: زنان ازدواج روانشناسی پدر اعتیاد تولد خرافه سلامت اشتغال بهره هوشی پزشک جامعه زایمان بارداری زنان مادران فرزند آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۷۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی

به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا نائیجی، با اشاره به اینکه سیستم تولید مثل زنان از رحم و تخمدان تشکیل شده است، اظهار کرد: یکی از قسمت‌های مهمی که بین تخمدان و رحم ارتباط برقرار می‌کند لوله‌های رحمی است.

وی افزود: نقش لوله‌های رحمی این است که تخمک آزاد شده از تخمدان را به فضای رحمی و اسپرم منتقل شده از واژن را هم به تخمک برساند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در بسیاری از اوقات لقاح داخل لوله‌های رحم صورت می‌گیرد، گفت: حرکت صحیح لوله‌های رحمی به سمت فضای داخل رحم و انتقال تخم شکل گرفته باعث می‌شود بارداری اتفاق بیفتد.

نائیجی تاکید کرد: اگر به هر دلیلی در روند کار لوله‌های رحمی اختلالی ایجاد شود، بارداری ناموفق است.

این متخصص زنان و زایمان، با اشاره به اینکه گاهی لوله‌های رحمی دچار عفونت تناسلی نیز می‌شوند، ادامه داد: ورم لوله‌های رحمی یا هیدروسالپنکس منجر به عارضه‌هایی مثل دردهای مزمن شکمی و نازایی برای بیمار می‌شود.

نائیجی به نشانه‌های بسته شدن لوله‌های رحمی اشاره کرد و افزود: زمانی که لوله‌های رحمی بسته باشند، نشانه‌های این عارضه در زنان مختلف نیز متفاوت است، از دردهای شکمی تا نازایی و یا بارداری خارج از رحم بروز می‌کند.

وی درباره دلایل بسته شدن لوله‌های رحمی نیز، گفت: عفونت‌ها، مهم‌ترین علت بسته شدن لوله‌های رحمی هستند اما جراحی‌هایی که در شکم انجام می‌شود نیز می‌توانند چسبندگی ایجاد کرده و باعث این عارضه شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اینکه ممکن است هر جراحی‌عارضه چسبندگی و یا بسته شدن لوله‌های رحمی را به دنبال داشته باشد، عنوان کرد: این عارضه می‌تواند به دنبال یک عمل سزارین تا جراحی ساده آپاندیس ایجاد شود.

این متخصص زنان و زایمان، درباره درمان بسته بودن لوله‌های رحم عنوان کرد: اگر علت بسته شدن لوله‌ها عفونت باشد، تکلیف روشن است، با انواع روش‌های دارویی و مصرف آنتی بیوتیک‌ها با تجویز پزشک متخصص این عارضه برطرف خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه زمانی که تنها یک لوله بسته باشد، امکان بارداری وجود دارد، ادامه داد: زمانی که هر دو لوله رحمی بسته باشد، درمان توسط روش‌های هیستروسکوپی یا کمک باروری مثل IVF انجام می‌شود.

به گفته نائیجی، حفظ بهداشت در زنان با هدف پیشگیری از عفونت‌های تناسلی از مهم‌ترین روش‌ها برای پیشگیری از اختلال در عملکرد لوله‌های رحمی است.

وی تاکید کرد: جراحی‌های بی‌مورد و عمل‌های سزارینی که بدون دلیل جایگزین زایمان طبیعی می‌شود، از مهم‌ترین عوامل چسبندگی و انسداد لوله‌های رحمی است.

نائیجی به افرادی‌که جراحی‌های لگنی کرده‌اند و در پی آن عفونت داشته‌اند توصیه کرد: در صورت تأخیر در سیکل قاعدگی حتماً تست بارداری را انجام دهند چون بارداری خارج رحم مهمترین عارضه آسیب به لوله‌های رحم است.

کد خبر 6088837 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • تجلیل از مادر ۲۷‌ ساله اناری با پنج فرزند
  • سن مناسب برای فرزندآوری؛ از تصویر تا واقعیت
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی
  • به بهانه کاهش نرخ زاد و ولد در ایران/ چرا زنان ایرانی میلی به فرزندآوری ندارند؟
  • شاد، اما خسته!
  • پیرترین پدر و مادر‌ها کدام استان زندگی می‌کنند؟
  • شاد اما خسته
  • زنان بدون فرزند شاد‌تر هستند یا مادران؟
  • مستند می‌تواند در گسترش فرزندآوری تاثیرگذار باشد/کنجکاوی اهالی روستا برای ساخت یک فیلم
  • ۲۷.۳ سالگی میانگین سن مادران ایرانی در تولد اولین فرزند؛ پدر ۳۲.۱ سالگی